English page Slovensko
G.S. Poseidon - tengeri szemelyhajó
Tengeri személyhajóra:

FONTOS TUDNIVALÓ:

Miután, ha nem szükséges, nem tartózkodunk feleslegesen az irodában/oktatóhelyen, ezért az irodai telefonon csak esetenként vagyunk elérhetõek, (általában naponta 10.00-14.00-közt,) ezért bármilyen, a tanfolyamokkal  kapcsolatos további  kérdésre a poseidon@eqnet.hu e-mail címen adunk  írásos tájékoztatót.   
A felesleges kérdések elkerülése érdekében tájékoztatom, hogy a képzéseket az STCW'2010 és az IMO Model Course-k alapján csináljuk, illetve a bizonyítványok kiadása és  azok   formája a 2010-es, Manila-i STCW Convention elõírását tartja be. Továbbá,tájékoztatom, -hogy teljesen jog és indoklás nélkül - az egyik személyhajón a "felújító-s" fejlécû bizonyítványok mellé kérték a lejárt bizonyítványokat  is, sajnos, ennek hiányában már kihajóztak egy leendõ munkatársat!!!!!!!!!!! (No comment!)

Az ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI  KÉPZÉSEK RÉSZBEN TÁVOKTATÁSSAL TÖRTÉNNEK, EZÉRT A KÉPZÉS UTÁN, AZ OKTATÁSI CD ÁTVÉTELÉVEL az otthoni továbbképzés indokolt,  amennyiben magyar ügynöksége van, a  képzés elõtt az ingyenes oktató CD-t az ügynökségüktõl is átvehetik.. Az oktatás teljes kép és irásos szöveganyaga  -magyar vagy angol nyelven- regisztráláskor  1500 Ft-ért  pendrive-n is átvehetõ.

FONTOS INFORMÁCIÓ:  Senkit nem fogadunk a képzésre, aki nem hozza magával a szükséges, és már a bejelentkezéskor a bizonyítványok kiállításához leadandó 7 darab  fényképet.
(szombaton nincs a környéken nyitva tartó fényképész)
Továbbá tájékoztatjuk, hogy az "APOLLO GROUP" céggel nincs együttmûkõdési kapcsolatunk, ezért a Thompson, Oceania, Island cégek hajói általában nem fogadják a magyar bizonyítványokat.  Akik már régebben is ott hajóztak, azokat a személyeket továbbra is várják, illetve  - érdekes módon - a számukra szükséges beosztású személyeknél mindenre szemet hunynak.
 

Előzetes:

Az oktatások két helyen történnek:

1./
a./Alapfokú tûzvédelem, 
Fire Prevention and Fire Fighting,  STCW'78 és módosításai szerint, (Chapter VI,Table A-VI/1-2)
b/Túléléstechnika,
Proficiency in Pers. Survival Techn.,STCW'78 és módosításai szerint, (ChapterVI,Table A-VI/1-1 )
c./Személyi biztonságtechnika,Pers.Safety and Soc.Resp.
STCW'78 és módosításai szerint, (Chapter VI,Table A-VI/1-4)
d./ Utasirányítás,  Crowd Management, Passenger Safety and Safety training for Personel Providing Direct Service to Passengers in Passengers Spaces STCW'78 és módosításai szerint,
  (Chapter V, Reg. V/2 para 4-5,Sec.A-V/2 para 1-2)
e./ Kriziskezelés, emberi magatartás, utasbiztonság a személyhajókon,, Crisis Management and Human .Behav ..STCW'78 és módosítása szerint (Chapter V/2 para ,V/3) 
f./ Terrorelhárítás, Proficiency in Security Awareness STCW78' és módosításai szerint, ( Sec.A-VI/6, para 1-4, table A-VI/6-1)         
   
2./
 A Szlovák és a Magyar Hajózási Hatóság által jóváhagyott  MU Dr. HRIN  L’uboš  oktatja és adja ki  a  behajózáshoz szintén szükséges, a Nemzetközi Tengerész Szervezet (IMO) által elõírt IMO 1.13, az alapfokú elsõsegélynyújtó tudást biztosító tanfolyamról (Elementary First Aid,) a bizonyítványt, ez a képzés általában vasárnap délután történik.

Oktatások helye:  1052. Bp. Károly krt. 18/a, II/1, POSEIDON Tengerészképző Központ
  Makk Gusztáv oktatásvezető, Tel: (1) 317-5250  Nagyon sűrgős probléma esetén: 06-20-980-9954


Amennyiben a behajózáshoz  szükséges tengeri egészségügyi alkalmassági vizsgálat is, ezt dr. Melles Imre, a norvég, magyar, USA hajózási hatóságok által jóváhagyott szakfőorvos a Merényi kórházban végzi, szükségessége esetén erre külön  a www.hajoorvos.hu-  veblapon kell   bejelentkezni.                                     
 
A képzések és a filmek angol nyelven mennek, a képzési napokba általában hétvége is beleesik, az oktatáshoz magyar, - vagy kérésre-  angol vagy szlovák nyelvű CD lemez kerül kiadásra. A nemzetközi érvényű bizonyítványok angol-magyar nyelven lesznek kiállítva, és az  eredményes tesztvizsgák után a számlával egyszerre kerülnek kiadásra.

A bizonyítványokkal még nem, vagy  már rendelkezõ  hajózók részére a 7 új bizonyítványt, oktató CD-t  adó tanfolyamoknak az elsõ oktatási napon, beiratkozáskor fizetendõ díja:
 140 000 Ft.+ 7 db fénykép.  Ez egy, és komplett blokkban történõ  kedvezményes ár, ettől eltérõen, csak egy-egy szegmens oktatását 25.000- 25.000 Ft-ért vállaljuk és általában külön napon végezzük.   
 
 Az oktatás az elsõ napon a POSEIDONNÁL (szombat reggel) a regisztrálással 07.45-kor már lehetséges, az angol nyelvű képzés 09.00-kor kezdõdik, és a képzés 17.00-óráig tart.A második napon  09.00-15.00-ig van a képzés, majd utána a hallgatók  az elsõsegély képzéssel folytatják, ennek vége a gyakorlat idejétõl függően kb. 19.30 óra. Az oktatás harmadik napján  09.00-17.00-ig tart a képzés, és  a tesztírás, majd utána történik a bizonyítványok és a számla kiadása.


A behajózáshoz szükséges, teljes oktatási blokk bizonyítványainak kiállításához már az elsõ oktatási napon,  összesen 7 db kisméretû fénykép ( kb.30x40 mm) kell. A háromnapos  képzésen a No.1 és No.2 pontban felsorolt összes téma  általában  egymástól  nem elválaszthatóan kerűl oktatásra.
Külön, a kedvezményes, komplett blokban történõ képzéstõl eltekintve, csak egy-egy anyag oktatását   úgy tudjuk vállalni,  hogy a képzés szegmensenként 25-25.000 Ft,+ fotó) és a témától függõen, esetleg az általános képzésen kívül, másik idõpontban és általában egy-egy nap az oktatás. 

A tengerhajózásnál az emberi élet biztonságának érdekében történõ állandó szigorítások miatt egyes cégek további képzettséget és bizonyítványokat is kérhetnek, ezeket a képzéseket szintén biztosítani tudjuk.

 Ilyenek például:
Az irányító személyeknek a terrorelhárítási képzettség érdekében  az  STCW'78 és módosításai alapján az emelt szintû, Designated Security Duties  (IMO Model Course 3.23)   Sec A-VI/6, para 6-8.table A-VI/6-2.   bizonyítvány is kell.  (25.000 Ft+ 1 fénykép)
Másodfokú tűzvédelmi ismeretek, STCW'78 (Advanced Fire Fighting)  conformity with Part A. Chapter VI,Table A-VI/3 ,  IMO M.C. 2.03  Ára: 60.000 Ft+ 1 fénykép

Kiemelten  javasolt, sok hajóztató cégnél már  megkövetelt bizonyítvány a kriziskezelés,
- Kriziskezelés,emberi magatartás,utasbiztonság a személyhajókon ( Crisis Management and Human Behaviour ...) STCW'78 as amended, Regulations V/2,para 6 and STCW Code Sec. A-V/2, para 3  Ezt a bizonyítványt is kérik az AIDA, COSTA, CARNEVAL LINE, MSC,  és több más társaságnál!!!!   Ára: bruttó 25.000 Ft+1 fotó, Ez  az új, komplett kedvezményes képzésben  már benne van!

Gyakorlott hajózóknak késõbb lesz szükséges:

- Túlélési Járműkezelési Ismeretek ( Proficiency in Survival Craft&Rescue Boats ) STCW'78 as amended, 
Part A. Chapter VI,Table A-VI/2-1 and Sec. A-VI/2.1-2.5,  Ára: 50.000 Ft +1 fotó
 

Oktatási időpontok:         

                                         Szombat-Vasárnap-Hétfő

05-06-07      Május       2018            - " -
09-10-11      Június       2018            - " -      

TERVEZETT IDŐPONTOK:
14-15-16       Július       2018            - " -

11-12-13       Aug.         2018            - " -
08-09-10       Szept.       2018            - " -
06-07-08       Okt.         2018            - " -
03-04-05       Nov.         2018            - " -
01-02-03       Dec.         2018            - " -    
A komplett (6+1 bizonyítványt adó) képzés elvileg öt-hat napos. De az oktatás napján  kiadásra kerülõ  CD vagy pendrive segítségével  oktatási anyag  részben távoktatást tartunk,  ezért  igy a képzés rövidebb, de,  a képzések végén irásbeli tesztvizsga van.

Kérjük,hogy a bizonyítványok előre történõ kiállításához az útlevél szerinti alábbi adatait e-mailon minél elõbb küldje meg:

   Család név:
   Keresztnév:
   Születési hely:
   Születési idõ:

   Képzési bizonyítványa van/nincs:
 
A kért tanfolyam dátuma:
                                                                                                                                                                                        Telefonszám:

  Amennyiben már vannak érvényes vagy lejárt  bizonyitványai, ezt kérjük, jelentkezéskor  írják meg, mert akkor "Felújító" kiegészítésű bizonyítványokat adunk ki, ez a bizonyítványi fejléc forma és a bizonyitványban egébb módosítás miatt 2017-tõl  a 2010-es Manila-i STCW értekezlet határozatai alapján a hamisítások kiszűrése érdekében gyakorlatilag hajózási követelmény. !!
 
MÁS:

1./  A bizonyítványokat a hajóraszálláskor be kell mutatni, és sokszor elveszik a behajózás idejére!!!!  Nagyon fontos, hogy utazáskor a kézipoggyászba tegyék, illetve kihajózáskor mindig kérjék vissza, mert az elveszett, elhagyott bizonyítványokat csak a képzési dátum, bizonyitványszám ismerete esetén,  a tulajdonos személyes megjelenésekor (fényképek, aláírás, pénz) tudjuk pótolni. Az elveszett bizonyítványok pótlási díja: nálunk 3000 Ft/darab, az Elementary First Aid bizonyítvány pótlása :15.000 Ft

2./ Amennyiben a jelõltnek
magyar tengerészkönyv-
re van szüksége, (újabban a Costa és a Viking cég megköveteli), a  Hajózási Hatóság  igénye:
  a./  orvosi tengerész alkalmassági vizsgálat a Merényi kórházban (RAVA) bejelentkezés, idõpontkérés: interneten: www.hajoorvos.hu (dr. Melles Imre),megjelenés éhgyomorral, reggel 7.30-kor kezdõdik, kb. 11.00-ig tart, és kb. 22. 000 Ft  költséggel jár.
  b./  Másolat az elsõsegélynyújtó, angol-magyar nyelvû fényképes bizonyítványról,  (IMO.M.C. 1.13),  ez már  a Poseidon-os képzéssel egyidõben megszerzésre került.
 c./  A POSEIDON-nál történõ,  a hajón alkalmazás elõfeltételét képezõ, nemzetközileg kötelezõ tanfolyam  a fentiek alapján 140.000 Ft, amikor  komoly  oktatási anyag (CD) is kiadásra kerül).  6 db fénykép kell.
 d./ Hajózási Felügyeleten  /Bp.Váci út 183/  tûzvédelembõl, túléléstechnikából, személyi biztonságtechnikából, és terrorelhárításból vizsgakérdések alapján  szóbeli vizsga van, a vizsgadíj  (kb. 75.000 Ft) , ennek alapján ha szükséges, a  Tengerész Szolgálati könyv kiadása további kb. 10.000 Ft és  további 2 db szines fénykép kell.  Az elkészült  Teng.könyvet és bizonyítványokat a Hatósági vizsga után kb. 1-3 hét múlva adják ki.

     
  Szálláslehetõség:

A POSEIDON Oktatóközpont közelében:

Hostel : BUDAPEST CENTER  (200 méterre az oktatóhelytõl)
Hungary, Budapest, Semmelweis str. 2, I.emelet
e-mail: info@hostelbudapestcenter.com
www.Hostel Budapest Center
Tel: + 36 1 7813364
Hostel ár: 3500-4200  Ft/ éjszaka

Hostel:  CAPTAIN BUDAPEST Hostel
1061.Budapest, Bajcsy Zsilinszky u. 3 ( 200 méterre az oktatóhelytől)
Tel: Mobil: + 36 30 588 4109
Hostel szobák: 2-4-12 személyesek,  ár: 12-16 EUR/személy/éjjel
http://captain-budapest.com/
  

Hotel: ( szemben az oktatóhellyel) Budapest Karoly Central
Hungary, Budapest, Károly krt. 3/a 1st. floor
e-mail: bookkaroly@budapestcitycentral.com ,  szallas@szallas.hu
www.karolycity central budapest

Hostel: RED FOX HOSTEL ( 100 méterre az oktatóhelytõl)
1075. HUNGARY, Budapest.
cím: Rumbach Sebestyén utca 6
info@redfoxhostel.com
Tel: + (36) 1 7998325
Hostel ár: 15-20 EUR/ személy/éjjel
 

Hostel/Hotel: BUDAPEST PANORAMA CENTRAL (30 méterre az oktatóhelytől)
1052.HUNGARY, Budapest, Károly krt.10, 3.emelet  
e-mail: book@budapestpanorama.net
www.budapestpanorama.net  
Tel: + (36) 1 3280870 
Hostel/Hotel ár: ágyszámtól függõen: 10-22 EUR/éjjel/fõ

Appart./Hostel: Dowtown Oasis (50 méterre az oktatóhelytől)
HUNGARY,Budapest, 1052. Karoly krt.24
e-mail:
information@downtownoasis.net
Tel:: mobil:(36) 06 70 6661582
Ár: 15-18 EUR/személy/éj

Oktatóhely címe:

                           Budapest
                          1052. Károly körút 18, II/1
                          Kaputelefon: No. 11
                         Telefon: (+36-1) 317-5250, 
                         Fax: (+36-1) 266-7522 
                         E-mail: poseidon@eqnet.hu

                           
                                                             

Kiemelt partnereink:

7 tenger könyvesbolt
Kiemelt partnereink:

Dr. Melles Imre, a hajóorvos.hu honlap tulajdonosa.
Kiemelt partnereink:

NAVIGÁTOR Discoverer Yachting - együttműködő partnerünk.
Kiemelt partnereink:

PSA-Academy magyar honlap

PSA-Academy english version
Ha szeretnél te is csatlakozni, kattints az ikonra
Ha honlapod van, akkor illeszd be te is ezt a linket, hogy harcolj a SPAM ellen!
online látogató van a honlapon.
Online Casinos
Ez az Ön reklámjának a helye!