English page Slovensko
G.S. Poseidon - Képzések - KEDVTELÉSI ROC RÁDIÓSKÉPZÉS
Tengeri kedvtelési hajósképzés:

KEDVTELÉSI ROC   vagy az új, kifejezetten a kedvtelési tengeri hajózók részére a Hajózási Hatóság által engedélyezett  SRC (Short Range Cert)  RÁDIÓSKÉPZÉS


Az SRC a 12 mérföldes kedvtelési bizonyítvány kötelezõ kiegészítõje. Nincs lejárati ideje, ez a rádióforgalmazási képzés és ennek könnyített, irásbeli tesztvizsga nélküli  Fõfelügyeleti vizsgája segítséget nyújt  a további, magasabb szintû jacht tanfolyamokon kiadásra kerülõ bizonyítványok megszerzéséhez is. A tanfolyamok a nyári vizsgáztatási szünet kivételével általában havonta indulnak.

A magyar hatósági rendelet figyelembeveszi a külföldi (pl.horvát) elõírásokat, mivel pl. hajóbérléskor már kérik a rádiós,  a ROC vagy SRC  képzést igazoló bizonyítványt is.

A hajózás biztonságát szolgálja a különféle szintû rádiókezelõi képzés.
Nemzetközileg megkövetelt elõírás hogy a 3 mérföldes távolságon (VHF körzeten) kívül hajózóknak a hajóvezetõi bizonyítványon kívül ROC vagy SRC rádiókezelõi képesítést igazoló bizonyítvánnyal is rendelkezniük kell.

A képzés folyamata:

Az oktató helyen (Budapest, 1052. Károly krt. 18 II/1, e-mail: poseidon@eqnet.hu, T: + 317-5250 történő bejelentkezés után )  a Felügyeleti vizsgára  jelentkezési lap kitöltése, az oktatási szerzõdés aláírása, 2 db fénykép és a  háziorvostól vagy dr. Melles Imre hajóorvos (www.hajoorvos.hu), Merényi  kórház (Gyáli út 17. ) kapott, már meglévõ, a hajózási engedélybe bepecsételt egészségügyi igazolás leadása, az oktatási díj  befizetése. és az oktató CD átvétele  .  Az egészségügyi igazolást lehet késõbb csináltatni, de javasolt, hogy   az elsõ napi, gépen történõ oktatáskor le kell adni!!!

A kezdő, otthoni felkészűlés: 
 - Bejelentkezés a CD-lemezen lévõ e-mail címre az oktatónál. Ezt követi a kb. két hét otthoni elméleti tanulás a CD-rõl, közben az oktatótól e-mail-on legalább két alkalommal a tanuló  a felkészülést ellenõrzõ  feladatokat kap, amelyet meg kell oldani és visszaküldeni.
 - Ezután történik az oktatóhelyen a  szimulációs rádióberendezéseken történõ 3 napos, délelőtti ,  gyakorlati oktatás, házivizsga.
-A Hajózási Fõfelügyeleti  gyakorlati és szóbeli vizsgát a képzés helyén, a képzés után, egy keddi napon lehet letenni.
Az oktatással, vizsgával kapcsolatos összes adminisztrációs tevékenység intézésében  az oktató központ segít.

A képzések kezdési,- tanulási,- vizsgaidõpontjai az "Aktuális tanfolyamok" - nál találhatók.

Nagyon fontos!!!!  A régi ROC bizonyítvány érvényességi ideje a kiállítástól számított öt év.!!!  Hatósági elõírás, hogy a lejárat elõtt hosszabbításra kerülõ bizonyítvány tulajdonosának felújító képzésen és házivizsgánkell résztvenni. Az eredményes házivizsga után a Felügyelet 3000Ft-ért új bizonyítványt állít ki. De, az érvényben lévő rendeletek értelmében át kell állni az SRC bizonyítványra , ennek nincs lejárati ideje!!!

Jelentkezni lehet:   poseidon@eqnet.hu-ra  e-mail küldéssel, vagy az oktató- helyen, - 1052. Budapest, Károly krt.18. személyesen, vagy:
 Telefon:(1) 317-5250, T/Fax: (1) 266-7522  

Oktatási idõ: otthon az elméleti anyag CD-lemezrõl megtanulása és 16 tanóra rádióforgalmazási gyakorlat az oktatóhelyen.

Képzés díja: 40.000 Ft ez  az oktató  CD lemez árát is tartalmazza 
Hatósági vizsgadíj jelenleg:      37.000 -  Ft
SRC/ROC felújító 1-2 nap és 30.000Kiemelt partnereink:

7 tenger könyvesbolt
Kiemelt partnereink:

Dr. Melles Imre, a hajóorvos.hu honlap tulajdonosa.
Kiemelt partnereink:

NAVIGÁTOR Discoverer Yachting - együttműködő partnerünk.
Kiemelt partnereink:

PSA-Academy magyar honlap

PSA-Academy english version
Ha szeretnél te is csatlakozni, kattints az ikonra
Ha honlapod van, akkor illeszd be te is ezt a linket, hogy harcolj a SPAM ellen!
online látogató van a honlapon.
Online Casinos
Ez az Ön reklámjának a helye!